Activitats

CAFETERIA

Aposta per la inclusió! 

Vine a esmorzar la cafeteria del Centre Social El Roser, situada al número 1 del carrer Josep Caixés, de dilluns a divendres de 7.45 h a 11.45 h.

ESPIGOLADES

L'espigolament, una pràctica amb arrels mil·lenàries que consisteix en la recollida, mitjançant acord amb el productor o productora, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, descens de vendes o qüestions estètiques.

La verdura i fruita espigolada al voltant de Reus, es destina al Programa de Gestió Alimentària, que facilitar un menjar saludable a les persones de la ciutat en situació de vulnerabilitat.

Com participar en les espigolades:

Tothom que vulgui participar-hi es pot inscriure a través d'aquest enllaç.

Tallers de cuina

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat organitza tallers de cuina per a una gestió alimentària responsable amb l'objectiu de promoure l’aprofitament alimentari.

Va dirigit al personal voluntari i a les persones usuàries dels centres distribuïdors: persones voluntàries de les entitats de la Xarxa de Distribució d’Aliments de Reus, famílies beneficiàries dels aliments, persones amb pocs recursos econòmics i gent gran que viu sola.

Arran d’una proposta del Consell de Joves de l’any 2017, aquests tallers de cuina d’aprofitament es fan intergeneracionals, és a dir, la gent jove i la gent gran hi participen conjuntament.

Podeu consultar el material següent, on trobareu continguts sobre:

• L'elaboració de receptes per l’aprofitament del menjar.
• La conservació i manipulació dels aliments frescos de curta durada.
• Una dieta saludable i equilibrada.

 Quadern de consells i receptes per evitar per aprofitar el menjar
 Cartell Gestió Alimentària. Actitud responsable

 

Festa Aprofitem els Aliments

L’any 2016, la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reu i la Plataforma Aprofitem els Aliments, amb el suport de totes les organitzacions que formen part del programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, van organitzar la Festa Aprofitem els Aliments, en què es van repartir sis-cents menús de menjar recuperat a la plaça de la Llibertat amb un gran èxit d'assistents. El menú va consistir en un plat únic de llenties amb verdures i una macedònia de fruites de postres.

Un centenar de persones voluntàries van participar d'una jornada amb moltes activitats lúdiques i de conscienciació de la necessitat d'aprofitar el menjar, organitzades per diverses entitats de la ciutat. La Plataforma Aprofitem els Aliments va facilitar plats i coberts compostables i la regidoria de Medi Ambient, gots reutilitzables.

El gran dinar es va fer amb 862 quilos de menjar que es va espigolar, és a dir, aliments aptes pel consum no comercialitzables que es van recollir el dia abans de la festa als establiments de la ciutat-. Aquesta quantitat de menjar aprofitat va suposar un estalvi ecològic de 91.000 litres d'aigua, 810 m2 de terra i 830 quilos de CO₂ (gasos contaminants que s'han evitat emetre a l'atmosfera), i un estalvi econòmic de 1.300 euros.