Dades bàsiques




Des de començaments del mes de gener de l'any 2022, tant el menjador social com el rebost social del Centre Social El Roser reben aliments frescos i cuinats del Programa de Gestió Alimentària de Reus.

Pel que fa a les dades més recents, durant l'any 2021, la Xarxa de Distribució d'Aliments que forma part del Programa de Gestió Alimentària de Reus va atendre 5.804 persones, derivades a aquest servei per professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, Càritas i Creu Roja. Pel que fa als aliments, es van rebre 248.675 quilos d'aliments frescos i cuinats, dels quals es van recuperar 242.052 quilos, que representen un 97%.

Respecte a les dades globals, el programa de gestió alimentària ha rebut 2.028.815 quilos, és a dir més de 2.000 tones, des del 27 d'agost de 2012, quan es va començar a implementar, fins al 31 de desembre de 2021. Una quantitat d'aliments que ha permès facilitar durant aquest període una alimentació segura i saludable a unes 12.000 persones de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Pel que fa a la tipologia dels aliments recuperats, la verdura, seguida de la fruita, representen les quantitats més grans.


Memòria resumida de l'activitat dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus l'any 2020
 
 

A les pàgines 5, 6 i 7 i a la pàgina 27 d'aquesta memòria es recull la informació més rellevant de l'any 2020 sobre gestió alimentària a Reus.